Dostala se mi do ruky jedna velmi pěkná knížka od svatého Augustina- Vyznání. Rozhodl jsme se že se i ni s vámi podělím. Pokusím se tu postupně přidávat části této knihy. Určitě stojí za to si to přečíst a porozjímát o slovech tohoto velkého biskupa a cír

Velikost Boží

17. 5. 2012 21:26
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Velikost Boží

VELIKOST BOŽÍ

Velký jsi Hospodine, a vší chvály hodný, velikost Tvá je nevýstižná a moudrost Tvá nemůže býti změřena! A Tebe chváliti chce člověk, tak malá část Tvého stvoření! Člověk sténající pod břemenem smrtelnosti, sténající pod svědectvím svého hříchu, svědectvím, že se pyšným protivíš. A přece chváliti Tebe chce člověk tak malá část Tvého stvoření! Ty povzbuzuješ člověka aby Tě s radostí chválil, neboť stvořil jsi nás pro sebe a nepokojné je srdce lidské, dokud nespočine v Tobě!

Dej mně, Pane, poznati a pochopiti, mám-li Tebe dříve vzývati nebo Tebe chváliti a mám-li dříve poznati Tebe než Tebe vzývati!

A však kdo tě může vzývati neznaje Tebe? Mohl by zajisté, neznaje Tebe, vzývati místo Tebe bytost zcela jinou. Anebo někdo Tě dříve vzývá, aby Tě poznal? Kterak však bodou vzývati toho, v koho neuvěřili? Aneb kterak uvěří bez kazatele (ŘÍM. 10, 14)? A budou chválit Pána kteří ho hledají (ŽALM 21, 27). Zajisté, kteří ho hledají, naleznou ho a kteří naleznou, budou ho chváliti (MATOUŠ 7, 8). Chci, Pane, Tebe hledati v modlitbě a Tebe vzývati u víře: neboť nám jsi byl hlásán. Ano Pane víra má, kterou jsi mně dal vzývá Tebe; ta víra, kterou jsi mně vdechl vtělením svého Syna, úřadem svého kazatele.

Zobrazeno 639×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio